Programi

Cilj vseh programov dela s Knjigo Znanja je oblikovanje magnetne avre s pritegnitvijo in odsevanjem frekvence Knjige. Ta avra, ki se ustvari z udeleženci programa, ima zaščitne lastnosti in spodbuja naš razvoj na optimalen način, ki ne deluje samo na nas, temveč tudi na našo okolico.

Cvet

Oseba, ki se pridruži Solarnemu Učitelju v skupini treh je cvet oziroma cvetni list enega izmed treh izbranih, in je del Celovitosti 18. Zanj je prepisovanje individualno, izven skupine, brez časovnega roka, v katerem je treba prepisovanje zaključiti.

Svét

Skupina treh ljudi, ki dela na poti Knjige Znanja, se imenuje Svét. Delo Svéta pomeni branje Knjige Znanja vsak torek in lastnoročno prepisovanje Knjige Znanja, v obdobju največ 12 mesecev. Oseba, ki izpolnjuje program in prepiše Knjigo Znanja lastnoročno, postane Solarni Učitelj.

Celovitost 18

Celovitost 18 osnujejo trije Solarni Učitelji, ki na določen način, v roku 6 mesecev, najdejo preostalih 15 ljudi. Celovitost opravi navpični odsev tako, da poveže vsako državo z Vesoljem. Ta program je odprt februarja 2008 za države izven Turčije. Delo v Celovitosti 18 se šteje kot najplemenitejši način služenja človeštvu. Delo Celovitosti 18 pomeni branje Knjige Znanja v torek, petek in soboto, lastnoročno prepisovanje Knjige, v obdobju največ 6 mesecev in razdeljevanje uvodnega kompleta zvezkov kot darilo enkrat tedensko. Celovitost 18 je temelj bodoče veje – Podružnice Mevlana Vrhovne Fundacije v vsaki državi.

Središčna točka

Središčna točka je mesto odprto za javnost, kjer Solarni učitelji berejo in tolmačijo po eno poglavje Knjige Znanja, začenši s prvim, po vrsti. Središčno točko odprejo Svét ali Celovitost 18. Funkcija Središčne točke je poleg pritegnitve frekvence Knjige Znanja in ustvarjanja magnetne avre Knjige Znanja, tudi usposabljanje novih Solarnih Učiteljev. Solarni Učitelj lahko postane oseba, ki prepisuje Knjigo Znanja v Središčni točki, razdeljuje tedensko en zvezek in 62 sobot redno prihaja v Središčno točko.

V Središčno točko lahko pride vsak, neodvisno od tega ali o Knjigi kaj ve ali ne. Vsi so dobrodošli.